Wase scanner

Bent u bezig met uw familiegeschiedenis en ontdekt u interessante documenten? Bent u uw familie fotoarchief aan het ordenen? Of ontfermt u zich als erfgoedzorger over een rijke collectie? En wil u dit nu graag digitaliseren? Dan kan u nu terecht in de Bibliotheca Wasiana! Hier staat namelijk sinds kort een scanner waarop u waardevol erfgoed kan inscannen.
Deze gloednieuwe scanner van het merk KODAK (model i1420) is een zachte bulkscanner (A4 en A3) voorzien van een extra A3-flatbed met afneembare bovenplaat. Dit betekent concreet dat er ook A3-documenten (en zelfs groter) gescand kunnen worden. Verder kunnen tijdschriften, boeken, foto’s, documenten, dia’s, negatieven,… gescand worden, om ze op die manier te digitaliseren en te bewaren voor de toekomstige generaties.
U kan gratis gebruik maken van deze scanner en u kan daarvoor terecht bij de Bibliotheca Wasiana, Hendrik Heymanplein 3, 9100 Sint-Niklaas (2de verdieping). Er dient vooraf een afspraak gemaakt te worden met Chris Stoop, documentalist van de Bibliotheca Wasiana op het nummer 03/778 34 40 of per e-mail: bibliotheca.wasiana@sint-niklaas.be.

Download hier het gebruikersreglement.
Download hier de handleiding.

Projectpartners

De projectpartners voor deze aankoop zijn de Bibliotheca Wasiana, de Erfgoedcel Waasland, de Stad Sint-Niklaas en het Stadsarchief Sint-Niklaas.