Ontbijt met een verhaal

Sinds 2014 kan je op regelmatige tijdstippen in Lokeren deelnemen aan “Ontbijt met een verhaal” in Ontmoetingscentrum de Moazoart.

Tijdens een gezellig, goedkoop ontbijt maak je kennis met anderen én met verhalen uontbijt met verhaal 2it de eigen (en andere) regio. Het Wase erfgoed leent zich prima tot onderwerp van dit Ontbijt!

Partners van dit project in Lokeren zijn onder meer Agentschap Integratie en Inburgering, Babbelonië, Samenlevingsopbouw, Integratiedienst Lokeren en ABVV senioren.

Ook in Kruibeke wordt op regelmatige basis een Ontbijt met een verhaal georganiseerd worden.

“Ontbijt met een verhaal” gaat over interculturele ontmoetingen en erfgoed, met volksverhalen als kapstok. Die komen immers in elke cultuur voor, en vertellen over de tijdsgeest en over een volk. De organisatie wil mensen van verschillende culturen samenbrengen rond volksverhalen en zoeken naar de rode draad, het thema, de moraal van het verhaal, maar het kan ook pure ontspanning zijn. Zij brengen op deze manier mensen met elkaar in contact om ideeën met elkaar te laten uitwisselen over gemeenschappelijkheden in plaats van verschillen.

flyer 10 maart 2017