Griezelverhalen uit het Waasland

Publicatie

Plaaggeesten, heksen, spoken en duivels… nog niet zo lang geleden doolden ze écht rond in het Waasland! Iedereen kende wel iemand die iemand kende die iemande kende… die zo’n geest, heks, spook of duivel met zijn eigen ogen gezien had – écht waar! En wanneer dan, bij het haardvuur van één van de buren, over deze enge figuren en mysterieuze gebeurtenissen verteld werd, griezelde jong en oud bij het idee dat dit verhaal écht gebeurd was, in het Waasland dan nog!

Vandaag de dag, in het begin van de 21e eeuw, worden deze verhalen al lang niet meer verteld. De Wase geesten, heksen, spoken en duivels laten al lang niemand meer griezelen… Maar hier wil de Erfgoedcel Waasland iets aan doen!

Deze bundel bevat tien authentieke Wase volksverhalen met een griezelig tintje, zoals ze vroeger verteld werden. Maar de Erfgoedcel Waasland vroeg ook aan vijf Wase jeugdauteurs om deze verhalen te herschrijven tot een spannend hedendaags griezelverhaal. Dirk Bracke, Rob Baetens, Moniek Vermeulen, Dirk Nielandt en Frank Pollet schreven speciaal voor deze bundel tien griezelige kortverhalen over de Wase kwelgeest Osschaert, de mysterieuze gebeurtenissen op het spookhof in het Baggaartbos te Stekene,  de zwarte heksen uit Waasmunster, het duivelskasteel in Haasdonk, de wrede geschiedenis van het Paddeschoothof in Sint-Niklaas,… Allemaal (bijna) écht gebeurd!

Voor jonge griezelaars, binnen en buiten het Waasland!

 

Lees de publicatie “Griezelverhalen uit het Waasland” hier

Het project op de radio