Gemeentearchief Stekene

Naam: Gemeentearchief Stekene
Adres: Stadionstraat 2, 9190 Stekene
Tel.: 03 790 02 21
E-mail: gemeente@stekene.be
Website: www.stekene.be
Aanbod: Het gemeentearchief bevat alle stukken van na WO I die betrekking hebben op het bestuur en de administratie van de gemeente. De oudste notulen vinden we in het notulenboek van de gemeenteraad van 1826-1853. Het archief bevindt zich op twee locaties: in het oud-gemeentehuis in Kemzeke (een deelgemeente van Stekene) berusten alle stukken van voor de fusie in 1977, en in het gemeentehuis in Stekene zelf de recente dossiers. De ruimte die momenteel als ‘tussenarchief’ fungeert (waar een laatste controle plaatsvindt voor de stukken definitief in het archief worden geplaatst) wordt op termijn omgevormd tot leeszaal.
Openingsuren locatie: Geïnteresseerden kunnen een schriftelijke aanvraag stellen voor inzage en/of afschrift van bestuursdocumenten bij het college van burgemeester en schepenen. Het formulier is te verkrijgen in de Stadionstraat 2.
Toegankelijkheid: Het archief en tussenarchief zijn niet toegankelijk voor het publiek, maar archiefstukken kunnen in een andere, voor rolstoelgebruikers toegankelijke ruimte ingekeken worden