Erfgoedbank

De Erfgoedbank Waasland is online!

De Erfgoedbank Waasland was aan een dringende update toe, maar is nu terug! We laten stapsgewijs de ruim 65.000 foto’s, archiefstukken, krantenpagina’s … die de Erfgoedcel Waasland, samen met talrijke partners en particulieren de voorbije jaren verzamelde, op u los. Surf naar www.waaserfgoed.be en geniet!

De Erfgoedbank Waasland is een initiatief van de Erfgoedcel Waasland. Deze organiseert en coördineert acties rond het erfgoed in de tien steden en gemeenten van haar werkingsgebied: Beveren, Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht. De erfgoedcel beheert zelf geen erfgoedcollectie, maar geeft partners via de Erfgoedbank Waasland de mogelijkheid om hun eigen collecties digitaal te ontsluiten. Concreet beslist elke partner zelf welk materiaal hij digitaliseert en ontsluit via het wereldwijde web. Dit materiaal komt dan online op www.waaserfgoed.be.

De Erfgoedbank Waasland en www.waaserfgoed.be werden een eerste keer gelanceerd op donderdag 25 november 2010. Beiden zijn ze een work in progress. De Erfgoedcel Waasland werkt steeds verder om de functionaliteiten, performantie en inhoud verder te verbeteren.