Bijdrage groepsaankoop verpakkingsmateriaal

Sinds enkele jaren organiseert de Provincie Oost-Vlaanderen een groepsaankoop van verpakkings- en conserveringsmateriaal voor erfgoed. Ze herhalen dit aanbod ook in 2021. Je kan deelnemen aan deze groepsaankoop en bestellen tot en met 6 juni 2021.

Groepsaankoop van verpakkings- en conserveringsmateriaal

In het kader van het provinciaal depotbeleid biedt het provinciebestuur jaarlijks een groepsaankoop aan de Oost-Vlaamse erfgoedbeheerders aan voor het aankopen van handschoenen, zuurvrije kartonnen dozen, kunststoffen verpakkingsmateriaal... En met succes: organisaties plaatsten in het verleden zowel kleine als grote bestellingen.

Wat zijn de voordelen?

  • Je erfgoed krijgt de beste zorgen. We selecteerden bijna 100 kwaliteitsproducten zoals zuurvrije kartonnen dozen en kunststof bakken, noppenfolie en zijdepapier, insectenvallen, silicagel,… En als het niet bestaat, maken we het zelf (kledinghoezen, opgedikte kapstokken en kussens).
  • Je spaart tijd uit. Wij vergelijken prijzen, spreken af met leveranciers en volgen de bestelling op.
  • Je spaart geld uit. Wij onderhandelen over de prijs en wij betalen de transportkosten. Anderzijds ontsnappen wij ook niet aan een prijsstijging door de coronacrisis.
  • Je krijgt de hoeveelheid die je wenst. Anders moet je soms te veel bestellen.

Hoe werkt het?

Jaarlijks herhaalt de Provincie Oost-Vlaanderen dit aanbod. Een overzicht van het aanbod vind je hier. Bestellen kan via een bestelformulier tot en met 6 juni 2021. Eens je bestelling gearriveerd is, krijg je een seintje en kan je ze  ophalen in één van de afhaalpunten. De factuur ontvang je achteraf.

Erfgoedcel Waasland ondersteunt

De Erfgoedcel Waasland draagt financieel bij in de aankoop van dit materiaal. Hiervoor wordt gewerkt met een vast percentage. Wase organisaties die intekenen op dit groepsaanbod, krijgen achteraf een deel van hun bestelling terugbetaald.

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten?

Erfgoed & erfgoedsites van de Provincie Oost-Vlaanderen: Materiaal erfgoedzorg aankopen (oost-vlaanderen.be)
Contacteer de Dienst Erfgoed & erfgoedsites via erfgoeddepot@oost-vlaanderen.be of  09 267 72 55.