Muziek- en podiumerfgoed in de kijker

Muziek- en podiumerfgoed uit het Waasland in de kijker

Erfgoedcel Waasland slaat dit jaar de handen in elkaar met Werkplaats immaterieel erfgoed en CEMPER (Centrum voor Muziek- en Podiumerfgoed) om het Waas muziek- en podiumerfgoed zichtbaar te maken. Samen zetten we ons in om het aantal registraties op immaterieelerfgoed.be te verhogen.

Mandus De Smid (Sint-Gillis), © Erfgoedcel Waasland

Op het platform kan je immaterieel erfgoed en borgingspraktijken zichtbaar maken door ze te registreren. Je kan er ook een aanvraag doen voor Inventaris Vlaanderen. Het doel van de samenwerking is om zo veel mogelijk nieuwe praktijken te registreren. De Wase reuzen is een praktijk uit onze regio die reeds geregistreerd staat.

Dit jaar willen we muziek- en podiumerfgoed in de kijker zetten. Het gaat bijvoorbeeld over muziek- en dansstijlen, muziekculturen en hieraan gelinkte repertoires en ambachten. Misschien houd jij ook bepaalde tradities, kennis en vaardigheden rond muziek en podiumkunsten in leven? Laat het ons zeker weten. Wij helpen je graag bij jouw registratie op het platform!