Wase Erfgoedprijs 2021: nomineer een cultureel erfgoedproject!

Voor het derde jaar op rij slaan Erfgoedcel Waasland en Erfpunt de handen in elkaar voor de organisatie van de Wase Erfgoedprijs. Dit jaar staat het cultureel erfgoed centraal.

Met het toekennen van de Wase Erfgoedprijs willen we de aandacht vestigen op bijzondere projecten over het Wase erfgoed in de ruimste betekenis van het woord. We gaan op zoek naar projecten die in het Waasland of daarbuiten werden gerealiseerd in 2019 of 2020 en die op de een of andere manier bijdragen tot de verruiming en de verdieping van de kennis betreffende het Wase erfgoed en de verspreiding ervan naar een breder publiek.

De Wase Erfgoedprijs bekroont drie laureaten, waarvan één hoofdwinnaar. De laureaten ontvangen elk een bedrag van 500 euro. De winnaar ontvangt een bedrag van 1000 euro: 500 euro als laureaat en 500 euro daarbovenop als winnaarsbonus. Projecten worden door een jury beoordeeld op basis van hun verdienste, hun voorbeeldfunctie, hun vernieuwend karakter en hun maatschappelijke relevantie.

We roepen je graag op om cultureel erfgoedprojecten voor te dragen voor de Wase Erfgoedprijs 2021. Projecten kunnen voorgedragen worden tot woensdag 30 juni 2021, 12u, via dit online formulier op de website van de Wase Erfgoedprijs .

Heb je vragen of twijfels? Lees alles nog eens na op de website van de Wase Erfgoedprijs en aarzel dan niet om ons te contacteren via erfgoedcel@interwaas.be.

We kijken met veel nieuwsgierigheid uit naar je respons!

Erfpunt en Erfgoedcel Waasland