Workshop ErfgoedApp, Augmented reality en Erfgoedbeacons

Tijdens deze workshop leert u wat iBeacons zijn, hoe ze werken en waarvoor u ze kan gebruiken. We bekijken ook de mogelijkheden van augmented reality en leren hoe u audiovisuele content kan gebruiken in de ErfgoedApp.

Daarna gaat u zelf aan de slag en creëert u zelf audiovisuele inhoud die u onmiddellijk kan raadplegen en testen via de ErfgoedApp. U leert hoe u zelf een scenario (spel, tour,…) kan maken via het webbased platform van de ErfgoedApp. U gebruikt hiervoor zowel audiovisuele content, Augmented reality als iBeacons en leert zo in de praktijk hoe deze technologie werkt en hoe u ze kan gebruiken voor uw erfgoedorganisatie.

Deelnemen:

Het aantal deelnemers is beperkt tot 15 personen, zodat een persoonlijke begeleiding mogelijk is. De cursus zal niet doorgaan bij minder dan 6 deelnemers. Geïnteresseerden uit andere regio’s kunnen op een wachtlijst worden geplaatst. De doelgroep voor deze workshop bestaat voornamelijk uit medewerkers van archieven, musea, erfgoedbibliotheken of erfgoedverenigingen. Elke organisatie vermeld op de ErfgoedKaart en ErfgoedApp kan informatie aanbieden via de ErfgoedApp.

Voor deze workshop is geen voorkennis nodig.

Deelnemers aan de workshop ErfgoedApp krijgen één ErfgoedBeacon gratis.

Inschrijven voor deze workshop kan via erfgoedcel@interwaas.be.

Praktisch:

Deze workshop zal plaatsvinden op 14 juni 2016. Onthaal is voorzien om 9u30.

De workshop loopt van 10u tot 15u30 met een half uur middagpauze.

De workshop kost 50 euro, syllabus en lunch inbegrepen. De Erfgoedcel Waasland biedt dit echter aan aan de Wase erfgoedzorgers.

Lesgever: Bram Wiercx, Faro.

Locatie:

Erfgoedcel Waasland (Interwaas), Lamstraat 113, 9100 Sint-Niklaas.