Groepsaankoop verpakkingsmateriaal

Sinds enkele jaren organiseert het provinciebestuur een groepsaankoop van verpakkings- en conserveringsmateriaal. En met succes: zowel kleine als grote organisaties plaatsten zowel kleine als grote bestellingen. Ze herhalen nu dit aanbod! U kunt hiervoor uiterlijk 5 juni 2017 intekenen.

Groepsaankoop van verpakkings- en conserveringsmateriaal

In het kader van het provinciaal depotbeleid doet het provinciebestuur jaarlijks een groepsaankoop van verpakkings- en conserveringsmateriaal aan de Oost-Vlaamse erfgoedbeheerders: handschoenen, zuurvrije kartonnen dozen, kunststoffen verpakkingsmateriaal…

Wat zijn de voordelen voor jou?

  • Jouw erfgoed krijgt de beste zorgen. De depotconsulenten zijn immers onderlegd om voor elk soort erfgoed het meest geschikte verpakkings- en conserveringsmateriaal te vinden. En als het niet bestaat, maken we het zelf.
  • Jij moet er zelf weinig tijd in steken. Het zijn de depotconsulenten die de markt afzoeken, prijzen vergelijken, afspreken met leveranciers en de bestelling opvolgen. Jij moet alleen afspreken met het provinciebestuur.
  • Je bespaart. Doordat de bestellingen van de Oost-Vlaamse erfgoedbeheerders gebundeld worden, kunnen we onderhandelen over de aankoopprijs en betalen we maar één keer transportkosten. Blijkt een item toch te duur, dan maken we het zelf.
  • Je krijgt de hoeveelheid die je wenst. Soms heb je maar één stuk nodig, maar ben je verplicht om er meteen meerdere bestellen. Ook dit probleem is opgelost met onze groepsaankoop: je kunt ook kleine hoeveelheden bestellen.

Hoe werkt het?

Jaarlijks herhalen we dit aanbod rond eind april. Een overzicht van wat we aanbieden, vind je hier. Dan kan je bestellen via een bestelformulier vóór 5 juni 2017. Eens je bestelling gearriveerd is (rond september), krijg je een seintje en kan je deze komen ophalen in één van de vier afhaalpunten. De factuur ontvang je achteraf.

Financiële bijdrage Erfgoedcel Waasland

De Erfgoedcel Waasland wil graag ter ondersteuning van de erfgoedzorg financieel bijdragen in de aankoop van dit materiaal. Hiervoor wordt gewerkt met een vast percentage:

Als u als Wase organisatie intekent op dit groepsaanbod, krijgt u automatisch achteraf de korting.

Contact

Jan De Smedt
09 267 72 51
erfgoeddepot@oost-vlaanderen.be

dienst Erfgoed
PAC Het Zuid
Woodrow Wilsonplein 2
9000 Gent