150 jaar Mechelen-Terneuzen

De Belgisch-Nederlandse spoorlijn 54 van Mechelen naar Terneuzen bestaat 150 jaar. Op 26 augustus 1871 overschreed voor de eerste keer een trein de landsgrens richting Terneuzen. Deze spoorverbinding gaf de ontwikkeling van de gebieden aan beide zijden van de grens een enorme boost. Op initiatief van de Werkgroep GrensDorpen worden er in de periode maart ’21-december ’22 tal van activiteiten georganiseerd om dit historisch feit te herdenken en het erfgoed van deze spoorlijn in de kijker te zetten.

Onder meer volgende partners zijn bij het project betrokken: bib Terneuzen, Bibliotheca Wasiana, bib Sint-Niklaas, cultuurraad Moerbeke, De Klomp De Klinge vzw, EGTS Linieland van Waas en Hulst, Erfgoedcel Waasland, Erfpunt, Gemeente Puurs, Gemeente Sint-Gillis-Waas, Gemeente Temse, gidsen Zeeuws-Vlaanderen, Heemkundige Kring ERCUS,  Heemkundige Kring Terneuzen, Klingspoor, KOKW, Musea Sluiskil, NVBS, OHK de Vier Ambachten, Toerisme Waasland, Smaak van Waas, Stad Hulst, Stad Sint-Niklaas, VTB Cultuur Sint-Niklaas.

Benieuwd naar het programma? Lees het in deze feestkrant. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over 150 jaar M-T? Check de Facebookpagina .

Werkgroep Grensdorpen is nog steeds op zoek naar verhalen over de spoorlijn. Heeft je vader nog bij de spoorweg M-T gewerkt? Hield je moeder een overweg in de gaten? Alle verhalen zijn welkom via grensdorpen@gmail.com.